luni, 11 octombrie 2010

Vreau in brate .

De ceva timp imi creez in jur un peisaj al meu. Ma simt mandra si capabila sa vad lucrurile asa cum vreau, sa insist doar pe temele pe care vreau sa insist si sa cunosc doar ce vreau sa cunosc. Nu accept prea multe pareri din exterior pentru ca asta ar insemna sa'mi patez peisajul, frumoasa mea reprezentare a artei adolescentine.

Rasul mi se pare putin exagerat atunci cand nu e alaturi de persoanele la care tii. Sa razi alaturi de cineva pe care doar crezi ca il cunosti e ridicol la un moment dat cand iti dai seama ca a fost ceva de moment. Urmeaza faza penibila cu tacerea penibila si ti se face pofta de ciocolata sau de sex, orice ca sa treci peste melancolia creata.

Distrug multe ipoteze, stiu. Nu prea mi se par ok principiile din societate. Unele dintre ele chiar ma ranesc, unele imi creaza o stare de somnolenta, ambele cazuri ataca pe creier. Ma simt ca un zidar cu tot cu caramizi si ciment, construind acel patrat care probabil va deveni ruina in trei sute de ani, nu? Si e logic, dar eu nu vreau asta. Nu imi doresc nici sa scriu o carte care va avea succes la o suta de ani dupa moartea mea, probabil va prinde loc intr'un manual, dar eu nu voi fi acolo sa aud tancii injurandu'ma.

Chestiile cu adevarat importante in viata sunt apa, mancarea, aerul si iubirea. Apa face, de obicei, chestiile mai bine ca noi, deci tin sa o includ aici. Apa stie sa inoate mai bine ca oricine. Mancarea ingrasa, mancarea slabeste, mancarea face tot ce are chef. Respect pentru mancare. La aer imi place ca se descurca. Amuzanta ideea de a se descurca aerul. Unde naiba se incalceste de se descurca? Iubirea, la naiba, iubirea aduce alte lucruri importante precum increderea, respectul si copii...si imi e frica de iubire.

Tot ce e important e atotputernic si merita respect. Sfaturile nu sunt atotputernice, nu intotdeauna, nu si acum.

....Mentionez ca postul acesta nu e nici pe departe ce trebuia sa fie, dar ca sa imi completez ideea spun pe scurt: Esti mult prea aproape ca sa te mai intoarca cineva din drumul meu.



2 comentarii:

EvElina spunea...

da,stiu...centrala:x
imi incalzeste sufletu'...si la propriu,si la figurat.
:)
pup eleva de 6 la Educatie Fizica.
semnat,eleva de 4 la Educatie Fizica:*

Iulia .. spunea...

eu ştiam asta , dar mie-mi apare codu ..

Follow Alexandra F.


"Îmi place s-o ascult cînd îmi vorbeşte
Dar de un cîntec mult mai mult mă-ncînt:
Nu ştiu cum calcă zîna îngereşte,
Dar Doamna mea păşeşte pe pămînt.

Şi totuşi jur că n-are-asemănare
Cu cele ce se cred rupte din soare!"

(traducere dupa W. Shakespeare)