sâmbătă, 19 iunie 2010

El silencio dice mas que mil palabras .

Bloc G5, scara A, apartament 9. Acel apartament cu draperii opace. Stiati ca draperiile opace sunt, de fapt, transparente? Cine se uita la etajul trei al acelui bloc, la apartamentul dinspre rasarit isi poate da seama ca acolo locuieste o fata. Draperiile sunt curate, iar geamul se mai deschide din cand in cand, dar nu vezi decat o mana. Oamenii cred ca fata e frumoasa. Are mereu unghiile facute cu lacuri naturale si poarta o bratara finuta. De ce se ascunde? Unii spun ca e goala. E goala? Si ce daca e goala? Nu are haine? Nu are nici macar un halat? Probabil e goala... De ce sta goala prin casa?

Draperiile nu se misca. Vecinii spun ca fata ar putea avea probleme de sanatate. Cei de sub ea spun ca nu doarme noaptea si se aude des cum cade de pe pat. Se mai spune ca sta foarte mult la dus. Se spune ca dusul se opreste si peste cinci minute porneste iar... asa se intampla cam odata la sapte ore.

Isi ia scrisorile din cutie?... Da, dar nu se stie cand. Nu prea iese, poate noaptea. Unii vecini spun ca au urmarit'o, din simpla curiozitate, pe vizor. Are parul lung, cret si saten deschis, e inalta si are niste ochi stralucitori. Aaa.. si e clar! Are haine. Iese mereu cu alte haine. Deci nu sta goala prin casa? Domnul de la apartamentul 7 spune ca domnisoara e chiar frumoasa. De ce se ascunde?

Sta cam de o luna in acel apartament. Cand s-a mutat nu a vorbit decat cu batrana din apartamentul 2. Se pare ca acea batrana este internata acum intr'un centru pentru persoane invarsta. Deci o cunoaste cineva? Nu. Nimeni nu o stie, dar toti par sa caute cate ceva despre ea.

Doar e stie ca nu e singura. Doar ea stie ca e..mai mult decat goala. Doar ea stie ce face toata ziua. Doar ea stie ca nu are motive sa iasa din casa si sa asculte ce zic toti acei prosti lipsiti de alte preocupari, cand in casa ei se afla el.

Un comentariu:

GMV spunea...

iube am revenit pe blogspot :X

Follow Alexandra F.


"Îmi place s-o ascult cînd îmi vorbeşte
Dar de un cîntec mult mai mult mă-ncînt:
Nu ştiu cum calcă zîna îngereşte,
Dar Doamna mea păşeşte pe pămînt.

Şi totuşi jur că n-are-asemănare
Cu cele ce se cred rupte din soare!"

(traducere dupa W. Shakespeare)