joi, 6 ianuarie 2011

Asteapta o clipa!!!



Ideea de a trai este, poate, cea mai buna idee lipsita de o origine cunoscuta. Imi place sa numesc acest stil de viata "teoria fluturelui". Totul se intampla atunci cand ne deschidem larg aripile spre a cunoaste si a hrani curiozitati. Insa un al doilea tais al perspectivei este carpe diem-ul. Legea nescrisa a timpului ne impune, pe langa o larga deschidere spre viata si o traire a clipelor. Acest ritm este unul controversat, fiind uneori alert, imposibil de urmat de oamenii care, obisnuiti fiind cu banalitatea, au refuzat sa se pregateasca pentru inevitabila explozie de sentimente, senzatii si trairi.

O lectie ce merita invatata este aceea ca in viata ne confruntam cu maxime si minime, cu lucruri marunte, probleme ce se trec cu vederea si adevarate catastrofe. Insa, in acest joc de suisuri si coborasuri, nu pot sa nu ma intreb: mai exista loc de simple gesturi ce fac viata mai dulce? Cati dintre noi isi mai doresc sa aiba o viata linistita cand principalul scop este de a ajunge la un capat de drum spunand "le-am vazut pe toate", dar mai presus de asta, cati dintre noi vor sa le vada pe toate?

Unele persoane insista asupra vietii. Ele o vad ca pe o sansa unica, nimic dupa, nimic inainte, totul in prezent, ca o multitudine de lumanari aprinse. Unele ard mai greu, altele mai repede, dar toate au un sfarsit determinat. Se lupta cu fiecare zi, luna, an pentru ca totul sa fie perfect si realizabil, pentru a se stinge cu linistitorul gand ca au oferit destula lumina. Deasemenea exista persoane sigure ca aceasta "teorie a fluturelui" nu exista, ca zborul nostru e mai lung de atat, ca avem posibilitatea de a pluti in etenitate doar prin simplul refuz de a trai ce ni se ofera acum.

Personal, votez pentru legea carpe diem. Sunt unele lucruri pe care le inveti cu timpul, pe care trebuie sa le incerci inainte de a le judeca. Nu exista flutere care a trait mai mult decat cel care a incercat. Oricat de mult s'ar schimba viata, noi tot fluturi ramanem. In fine, un fel de...


3 comentarii:

Диана spunea...

Ah, ce n-aş da sa zbor acolo.
Mă bazez pe convingerea ta, "există prea frumos să fie adevărat."

Alexandra F. spunea...

Eu iti urez bafta! Si...te'am trecut pe foaia de la CEx cu prezentele;))..in caz ca mai vrei sa vii, sa nu ai absent aiurea >:).

Диана spunea...

Aaaaa, te iubesc pentru asta.
Am motive bine întemeiate pentru care n-am putut să mă trezesc dimineaţă, adică la 5 jumate.:">
Mi-a sunat telefonu' şi am zis.."să-mi bag p..., nu mă duc nicăieri".:))
Dar..sâmbăta asta nu se va mai repeta. Mersi!:*

Follow Alexandra F.


"Îmi place s-o ascult cînd îmi vorbeşte
Dar de un cîntec mult mai mult mă-ncînt:
Nu ştiu cum calcă zîna îngereşte,
Dar Doamna mea păşeşte pe pămînt.

Şi totuşi jur că n-are-asemănare
Cu cele ce se cred rupte din soare!"

(traducere dupa W. Shakespeare)